ÚvodŠperkyStrieborné šperky s kameňmiPrívesky striebro

Paua Abalon perleť prívesok striebro Ag 925 21332

Paua Abalon perleť prívesok striebro Ag 925 21332

Nádherný, farbami dúhy hrajúci prívesok z kvalitnej perlete mušle Paua, brúsených ametystov a perly v striebre. Farebné odtiene mušle paua prechádzajú od zeleno ružovej, cez purpurovo modrú až po zlaté či karmínové… viac »

Dostupnosť:
posledné  1 ks
Doručíme
Doručíme do štvrtka 16. 05.
Kód produktu:
X221332P
Pôvodná cena:
42.74 €
Ušetríte:
12.82 € −30%
Vaša cena:
29.92 € vr. DPH

Nakúpte a získajte dopravu za 3.20 €
zobraziť možnosti dopravy

Zásielkovňa Z-Point3.20 €
GLS4.50 €
GLS výdajné miesto3.80 €
Packeta Home5.40 €

Zvoľte variantu:

Paua Abalon perleť prívesok striebro Ag 925 21332

Nádherný, farbami dúhy hrajúci prívesok z kvalitnej perlete mušle Paua, brúsených ametystov a perly v striebre. Farebné odtiene mušle paua prechádzajú od zeleno ružovej, cez purpurovo modrú až po zlaté či karmínové tóny. Pri natáčaní vo svetle pod rôznymi uhlami menia farby a premieňa ich na dúhu. Svojou meniacou hrou farieb je tak podobná kryštálom opálu. Atraktívny a veľmi dekoratívny šperk, Perla je od pradávna symbolom čistoty, nevinnosti a múdrosti. Ag 925. Kupujete priamo vyobrazený šperk.

Paua je druhom mušle abalone (Haliotis Iris) z morí Nového Zélandu. Jeho pôvodní obyvatelia, Maorovia, ju nazývajú „Paua Te Koha a Tangaroa“ – Dar morského boha. Maorská legenda hovorí, že paua je zvláštny darom od Tangaroa, boha mora.

Nachádza sa len na pobrežiach Nového Zélandu, kde žije na skalnatom pobreží, najlepšie mušle paua pochádzajú z južnej časti vôd okolo NZ. Žije v hĺbke cca 10 metrov zavesená na skalnatých výčnelkoch. Paua je najfarebnejšou mušľou z druhu abalone , žiadna iná mušľa na svete nemá také žiarivé a plné farby. Farebné odtiene mušle paua prechádzajú od zeleno ružovej, cez purpurovo modrú až po zlaté či karmínové tóny. Pri natáčaní vo svetle pod rôznymi uhlami menia farby a premieňa ich na dúhu. Svojou meniacou hrou farieb je tak podobná kryštálom opálu.

Paua bola tradične používaná Maormi pri tvorbe ich umeleckých rezieb, najmä očí ich sôch. Červeno sfarbená perleť bola používaná pre oči sôch maorských bojovníkov, ktoré sa tak červeno trblietali. Paua má veľký význam v maorských tradíciách, je nevyhnutná pre svadobné obrady a iné oslavy.

Súvisiace produkty